Psychologische Therapie

Loop je vast? 

Ervaar je stress, angst of somberheid?

 Weet je even niet meer hoe je hier alleen uit moet komen? 

Laten we het samen doen! 


Ja, graag!

Floor Aldershof

Met welke klachten kun je bij ons terecht? 

  • angst en paniekklachten
  • depressiviteit
  • stress & burn-out
  • lichamelijk onverklaarde klachten
  • negatief zelfbeeld
  • ADHD 
  • Autisme
  • milde persoonlijkheidsproblematiek

 

Hoe ziet therapie er bij ons uit? 

De therapie die ik geef is een combinatie van Positieve psychologie en Oplossingsgericht werken. Dit betekent dat er naast het verminderen van klachten en problemen ook aandacht is voor het versterken van alles wat wél goed gaat.  

Er wordt gebruik gemaakt van bewezen methodieken zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Acceptance Commitment and Therapy (ACT). Je krijgt zicht op de niet-helpende patronen waar je in terecht bent gekomen en handvatten hoe hier verandering in te brengen.

Naast (het verwerken van) de gebeurtenissen uit het verleden is er vooral aandacht voor het heden en de toekomst. Hoe kan je op dit moment weer regie pakken over je leven en vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan?

Op dit moment worden de therapieën individueel gegeven. Op termijn zullen er ook groepstherapieën aangeboden worden. 

 

Praktische informatie

Onze eerste afspraak zal een intake zijn, waarin wij jouw hulpvraag bespreken. Op basis daarvan wordt een behandelplan gemaakt die we vervolgens bespreken.

 

Afhankelijk van de indicatie en de ernst van de problematiek wordt het aantal sessies bepaald. Catch Yourself biedt trajecten binnen de Basis GGZ en de Specialistische GGZ en heeft zich aangesloten bij 1nP waardoor de trajecten vergoed worden door alle verzekeraars. 

Een sessie duurt ongeveer 50 minuten en je krijgt regelmatig (haalbare) opdrachten mee voor thuis. We spreken samen af hoe vaak we elkaar zien, zoals 1x in de week of 1x in de paar weken. 

De behandeling kan ook (deels) online plaatsvinden via een beveiligd programma.

Wij vinden het belangrijk dat je tijdens en na het traject ook door jouw omgeving gesteund wordt. Dat kan door jouw partner, vrienden, familie of andere personen die belangrijk voor je zijn. Het is daarom altijd mogelijk om mensen uit jouw omgeving mee te nemen naar een sessie. 

Samenwerking met andere professionals

Samen kom je verder. Daarom zijn wij erg blij samen te kunnen werken met andere professionals, zoals vaktherapeuten (beeldende therapie en dramatherapie), klinisch psycholoog, verpleegkundig specialisten en een psychiater. Deze collega’s kunnen wij in overleg met jou vragen om een deel van het traject in te vullen. Vaak brengt dit mooie nieuwe inzichten en stappen vooruit. 


Ik meld mij graag aan!